Evenimente
« Înapoi

Campanie de informare asupra Proiectului pentru Reforma Educaţiei Timpurii

4 Decembrie, Botoşani
 

Proiectul pentru reforma Educaţiei Timpurii derulat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării este prezentat, în această săptămână, la Botoşani, în cadrul unei campanii de informare la nivel local. Autorităţile locale şi directorii grădiniţelor din judeţul Botoşani participă la mai multe sesiuni în cadrul cărora reprezentanţii Unităţii de Management al Proiectelor pentru Învăţământul Preuniversitar din cadrul MEdC le prezintă componentele proiectului, activităţile care vor fi derulate în cadrul acestuia, precum şi modul în care va fi implementat proiectul. Scopul principal al Proiectului pentru Reforma Educaţiei Timpurii este îmbunătăţirea calităţii infrastructurii sistemului (prin reabilitarea a 340 de grădiniţe şi construirea a 410 grădiniţe noi), dar şi creşterea capacităţii de a răspunde nevoilor concrete ale copiilor prin asigurarea unor servicii îmbunătăţite, care să favorizeze atingerea potenţialului maxim al fiecărui copil.
"Vom pune un accent deosebit pe formarea personalului care lucrează în grădiniţe, dar şi pe consilierea părinţilor şi pe crearea unor condiţii mai bune pentru copii. Grădiniţele vor fi dotate cu material didactic, jocuri educative şi cărţi, unele dintre ele vor avea dotări speciale pentru copiii cu disabilităţi, iar părinţii vor fi ajutaţi să înţeleagă şi să se implice mai mult în procesul educativ", a afirmat Laura Maruşca, ofiţer PR în cadrul Unităţii de Management al Proiectelor pentru Învăţământul Preuniversitar.
Proiectul pentru Reforma Educaţiei Timpurii în valoare de 105 milioane EURO, va fi cofinanţat de Guvernul României şi  Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi se va desfăşura la nivel naţional în perioada 2006-2011.
Departamentul de PR al UMPIP
Tel.: 0728.859.140
0740.314.725