Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Forum
Vizualizare combinaţii Vizualizare plată Vizualizare arborescentă
Fire de discuţie [ Anterioara | Următoarea ]
PUTINA BIBLIOGRAFIE DE BUZUNAR A MANAGERULUI EFICIENT
toggle
PUTINA BIBLIOGRAFIE DE BUZUNAR A MANAGERULUI EFICIENT
23.01.2011 21:27
Dragii mei colegi,

Indiferent de domeniul in care isi desfasoara activitatea, de nationalitatea lor sau de cultura careia ii apartin, toti managerii de succes din lume par sa aiba in comun anumite lucruri. Aceste lucruri sunt, de fapt, niste calitati.
Va atasez cateva materiale interesante, care va vor incuraja sa va imbracati haina de scafandru spre a patrunde in profunzimea icebergului vostru. Amintiti-va de PINGUINII LUI KOTTER SI MANAGEMENTUL SCHIMBARII despre care am vorbit la curs. Si, vorba lui: “Aisbergul nostru se topeste”, iar pinguinii din povestea sa sunt tare simpatici si seamana surprinzator de tare cu noi si cu colegii din jurul nostru.

Este posibil sa nu-mi reuseasca, din prima, atasamentele, dar voi persevera.

Mi-ar placea si as fi deosebit de incantata sa va fi trezit curiozitatea.
Elena- mentor, Tulcea
Ataşamente: Managerul perfect si cele 7 secrete ale sale.doc (119,5k), STOLUL DE GÂŞTE sau.doc (146,0k)
RE: PUTINA BIBLIOGRAFIE DE BUZUNAR A MANAGERULUI EFICIENT
23.01.2011 21:25 ca răspuns la Elena Darie.
Bună seara ,
Am descărcat materialele postate și cel mai mult mi-a plăcut materialul numit ''Stolul de gâște'' și mai ales morala ''Daca omul ar avea minte măcar cât o gâscă, ar învăţa câte ceva din obiceiurile lor''. Această morală este din păcate pe cât de concludentă, pe atât de adevărată. Un bun manager ar trebui să-și respecte echipa al cărui principal reprezentant este, să managerieze grupul de o așa manieră încât satisfacțiile să fie pe măsură și în ambele direcții. Un manager care cooperează cu echipa sa, care ține cont de părerile tuturor membrilor echipei, va avea și rezultate mai bune.
În meseria pe care ne-am ales-o, cea de profesor, trebuie să fim pe lângă un bun dascăl, un bun pedagog, cât și un bun manager.Dacă ținem cont mai des și de părerile elevilor , care formează ''echipa'' noastră , dacă vom veni în întâmpinarea dorințelor elevilor, dacă-i ascultăm și pe ei am putea forma o echipă mai bună. Dacă respectăm aceste lucruri, cred că avem șansa să devenim buni manageri.
RE: PUTINA BIBLIOGRAFIE DE BUZUNAR A MANAGERULUI EFICIENT
23.01.2011 21:25 ca răspuns la Elena Darie.
Buna seara,



Noi toti in calitate de profesori suntem manageri ai activitatii noastre si o buna perioada suntem managerii elevilor nostri in
domeniul in care suntem pregatiti. In functie de cat si cum ne conducem activitatea vom obtine si rezultatele. De noi depinde
daca folosim bine experienta acumulata sau daca o lasam sa devina doar o rutina. Lumea este in continua miscare iar noi
trebuie sa fim la curent cu noutatile.



Oprisan Liliana, profesor de limba franceza- liceul Gh. Munteanu- Murgoci
IMPRESII DESPRE CURS
07.06.2010 22:33 ca răspuns la Elena Darie.
Proiectul Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice prin activităţi de mentorat care s-a desfăşurat la Liceul „Gh.Munteanu Murgoci” Măcin cu un grup numeros de cadre didactice din oraşul Măcin şi din zonele limitrofe a fost binevenit, şi-a atins obiectivele şi scopul pentru care a fost promovat. Categoric, cei care l-au parcurs vor resimţi schimbări conceptuale şi practice în procesul de predare-învăţare în şcolile din care provin, contribuind la dezvoltarea unei oferte educaţionale în concordanţă cu cerinţele procesului Lisabona şi ale programelor şcolare. Prin cele însuşite putem oferi elevilor metode moderne, alternative, materiale şi oportunităţi de instruire şi de asistenţă pentru propria dezvoltare profesională.


Vă mulţumim şi vă suntem recunoscători!

prof. Anton Tudorel -director
Liceul „Gh.Munteanu Murgoci” Măcin, jud. Tulcea
RE: IMPRESII DESPRE CURS
06.06.2010 20:42 ca răspuns la TUDOREL ANTON.
Cursul a fost foarte interesant , după cum am mai spus. Voi aplica metodele, poate nu aşa de des pe cât aş vrea, pentru că sunt antrenante pentru elevi îi stimulează nu mai stau toată ora " înţepeniţi" în bancă, chiar cu riscul de a fi gălăgie şi de a te trezi în mijlocul orei cu cineva.
Am zis " poate nu aşa de des pe cât aş vrea " deoarece aici intervine partea materialelor didactice numeroase şi, după cum văd eu, va fi şi mai rău.
TREBUIE să fim optimişti, nu ???????
MULŢUMIM, DOAMNĂ MENTOR!

prof. BORŢUN MARIANA
Limba şi literatura română
Liceul " Gh. M. Murgoci" Măcin -Tulcea
RE: PUTINA BIBLIOGRAFIE DE BUZUNAR A MANAGERULUI EFICIENT
23.01.2011 21:26 ca răspuns la Elena Darie.
Cadrele didactice au apreciat activitatea de formare ca fiind un element de noutate pentru ei.Au fost placut impresionate ca s-au folosit metode interactive,au lucrat in echipa,si-au impartasit experiente si au apreciat materialele suport-module,primite.Cadrele didactice au constientizat nevoia de schimbare a propriei activitati didactice in sensul formarii la elevi de competente,avand in vedere importanta pregatirii pentru viata a viitorilor absolventi.Proiectul a reprezentat o mare realizare,o experienta de succes,atat pentru scoala cat si pentru cadrele didactice implicate.
MIHAIL CAMELIA-director-GRUP SC."C.BRATESCU"ISACCEA,TULCEA
RE: PUTINA BIBLIOGRAFIE DE BUZUNAR A MANAGERULUI EFICIENT
23.01.2011 21:26 ca răspuns la Elena Darie.
Buna seara, stimati colegi !

M-a impresionat Stolul de gaste si pot spune ca intr-adevar ,de multe ori ,m-am gandit ca sunt situatii cand nu trebuie sa fim egoisti si sa actionam in echipa ,bazandu-ne pe ajutorul celor din jurul nostru .
Din experienta , am ajuns la concluzia ca, pentru a fi un bun manager in educatie ,trebuie :
-să inspiri încredere si sa acţionezi în concordanţă cu ideile exprimate;
-să respecţi, elevii să le creezi oportunităţi şi sa le dai posibilitatea de a-şi exprima opiniile în mod direct, onest şi deschis
-să fii vesel şi optimist;
-să fii deschis şi entuziast;
-să ai abilitatea de a fi un bun ascultător;
-să afişezi un punct de vedere bine fondat şi susţinut de practică;
-să ai capacitatea de a-i lăuda pe ceilalţi şi de a te autoanaliza cu atenţie;
-să ai abilitatea de a administra schimbările;
-să dai un bun exemplu personal.
Ajunsi l-a sfarsitul cursului Dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice prin activitati de mentorat , pot spune ca temele dezbatute ,la modulele cuprinse in acest curs ,au fost interesante si pline de "invataminte "
Cunostintele dobandite imi vor fi folositoare pentru desfasurarea lectiilor, intr-un mod mai atractiv pentru elevi , starnind curiozitate,interes si dezvoltand spiritului de echipa cu responsabilitati pentru fiecare dintre ei..
Inchei cu multumiri pentru d-na mentor Darie Elena si cu speranta ca voi fi un manager mai eficient pentru echipele de elevi cu care lucrez .


Doina Bisca -prof. la catedra textile -pielarie Gr. Scolar Macin.
RE: PUTINA BIBLIOGRAFIE DE BUZUNAR A MANAGERULUI EFICIENT
12.02.2011 18:55 ca răspuns la Elena Darie.
Buna seara!

In conditiile in care modernizarea procesului educational a devenit o prioritate nationala, folosirea metodelor alternative de predare, invatare si evaluare constituie o componenta de baza a activitatii didactice. Participarea la programul de dezvoltare profesionala a cadrelor didactice prin activitati de mentorat pentru Scoala cu clasele I-VIII ””Nicolae Iorga””, comuna Grindu, a insemnat o punte de lansare spre modernizarea invatamantului romanesc din mediul rural.
Prin valorificarea la maximum a timpului alocat, prin rigurozitatea organizatională, prin claritatea mesajului și prin bogația de informații dobândite cursul a fost dintre cele mai eficiente forme de perfectionare, in urma caruia s-au inregistrat rezultate peste asteptari si am atasat un material cu aplicatii la clasa.
Multumim echipei de proiect, in special doamnei mentor Elena Darie, pentru oportunitatea oferita scolii noastre de a participa la acest program de formare, scoala dintr-o zona defavorizata din punct de vedere al localizarii, dar cu un colectiv de cadre didactice receptiv şi deschis la nou, care inţeleg perfect ca personalitatea fiecarui subiect al educatiei este diferita si complexa, ca acestia trebuie formati sa se incadreze in contextul evolutiei socio-economice viitoare.

prof. STEFANESCU CATALINA - director
Scoala cu clasele I-VIII ””Nicolae Iorga””, com. Grindu, jud. Tulcea
Ataşamente: Scoala cu clase I-VIII, Grindu, Tulcea.pps (10.014,0k)
RE: PUTINA BIBLIOGRAFIE DE BUZUNAR A MANAGERULUI EFICIENT
06.03.2011 12:51 ca răspuns la Elena Darie.
Foarte interesante materialele! Multe multumiri pentru stradania dumneavoastra de a ne arata atat de multe lucruri!
LA MULTI ANI! de ziua internationala a femeilor. Mult nororc in ceea ce intreprindeti!