Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Forum
Vizualizare combinaţii Vizualizare plată Vizualizare arborescentă
Fire de discuţie [ Anterioara | Următoarea ]
Manolache Pavel_ proiect de lectie- Ciucurova
exemple de proiectare didactica
01.12.2010 12:07
Dragii mei colegi,
Dupa o lunga si fructuoasa perioada de formare, e timpul sa impartasim fiecare din achizitiile si experientele dobandite. De aceea, va incurajez sa postati aici proiectele didactice pe care le-am discutat si in care ati aplicat noutatile achizitionate, la disciplina voastra.

Cu toata consideratia , pentru voi toti ai mei,
Elena
RE: exemple de proiectare didactica
05.12.2010 11:39 ca răspuns la Elena Darie.
Bună ziua.
Mă bucur că am participat la acest curs de formare deoarece am învăţat foarte multe lucruri noi pe care în mod sigur le voi aplica la clasă. Multumiri doamnei formator pentru modul cum ne-a îndrumat și colegilor pentru experienţa împărtășită. Am recurs la activităţi în echipă, pornind de la metode interactive, precum rebusul, problematizarea, jocul didactic, dezvoltând elevilor capacităţi de analiză, comparaţie și sinteză.
Ataşamente: Proiect mentorat Baciu Stela.doc (337,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
08.01.2011 19:04 ca răspuns la stela baciu.
Un curs cu adevărat util pentru cadrele didactice care ne învață cum sa facem activitatea educativa mai atractiva, mai interesanta și mult mai eficienta pentru elevii noștri. Tot ceea ce am învățat în cadrul acestui program reprezintă prezentul și viitorul școlii romanești și a fost pentru mine o provocare sa iau parte la acest proiect. Materialul postat este un proiect de lecție care reprezintă o punere în practica a cunostințelor dobândite. Este o aplicare a metodologiei interactive la disciplina limba engleza, pe care o predau. Îi mulțumesc d-nei profesor mentor Elena Darie pentru pasiunea și tenacitatea cu care ne-a învățat și nu în ultimul rând pentru sprijinul acordat. A fost pentru mine o sursa de inspirație.
Profesor Aurelia Sibiceanu- Școala Cataloi, jud. Tulcea
Ataşamente: Sibiceanu_Aurelia_proiect de lectie.doc (474,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
15.01.2011 14:58 ca răspuns la stela baciu.
La multi ani,mă numesc Bulgaru Mirela,profesor de educaţie tehnologică la Şcoala cu clasele I-VIII "Ion Creangă",com.I.C.Brătianu.Mă bucur foarte mult că am participat la acest curs de formare deoarece am învătat foarte multe lucruri noi,interesante şi utile.Mulţumesc d-nei Elena Darie pentru experienţa împărtăşită iar colegilor le mulţumesc pentru colaborare.Vă doresc multă sănătate,răbdare şi succes în activitatea didactica.
Ataşamente: Bulgaru Mirela-proiect de lectie.doc (464,0k), Bulgaru Mirela-locuinta.ppt (3.241,0k), Bulgaru Mirela-fise1.doc (1.284,5k)
varga_ionela_proiect de lectie
13.01.2011 20:11 ca răspuns la stela baciu.
Buna ziua !

Acest curs mi-a fost foarte folositor deoarece am reusit sa dobandesc noi cunostinte legate de metodele interactive de predare-invatare , cunostinte pe care le-am aplicat la clasa si voi face acest lucru si in continuare deoarece observ ca elevii mei devin mai interesati si mai activi la ore . Pentru acest lucru tin sa multumesc doamnei mentor care a reusit prin metodele personale sa ne atraga si sa ne perfectioneze intr-un domeniu unde ne dorim sa excelam . Va multumim pentru rabdarea si atentia acordata !!!!emoticonemoticonemoticon
Ataşamente: Proiect didactic.doc (113,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
05.12.2010 13:27 ca răspuns la Elena Darie.
Buna ziua,
Orice activitate de formare continuă este o experienţă utilă pentru activitatea didactică de zi cu zi, mai ales atunci când maniera de lucru permite colaborarea cu colegii de specialităţi diferite şi din şcoli diferite. M-am bucurat să pot folosi la clasă elemente noi, mai ales din domeniul metodelor interactive de învăţare, centrate pe elev.
Ataşez şi eu un proiect didactic pentru disciplina educaţie tehnologică.
Vă mulţumesc pentru plăcerea de a fi lucrat împreună şi va doresc sărbatori fericite!
Virgil Mitrea, Şcoala Cataloi
RE: exemple de proiectare didactica
05.12.2010 14:21 ca răspuns la Elena Darie.
Am constatat că nu mi-a salvat şi documentul ataşat. Sper ca acum să-mi reuşească!
Ataşamente: Mitrea Proiect did.doc (200,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
03.01.2011 17:35 ca răspuns la Virgil Mitrea.
Informațiile predate la orele de curs ne ușurează munca, ajutându-i pe elevi să-și însușească noile cunostințe într-un mod mai plăcut.
Badiu Valerica, Grup Școlar Agricol Topolog
Ataşamente: badiu_valerica_proiectdidactic.doc (213,0k)
proiect-de-lectie_tihnea_ileana_topolog
06.12.2010 19:40 ca răspuns la Elena Darie.
Buna seara, ma numesc Ileana Tihnea si sunt angajata Scolii Topolog.As dori sa va impartasesc din experienta mea, prezentandu-va un proiect de lectie, la disciplina geografie , clasa a IV a.Sper sa va placa.Multumesc.
Ataşamente: STRUCTURA proiect didactic (1).doc (454,5k)
raducu_tihnea_proiect de lectie_ed. fizica
06.12.2010 19:53 ca răspuns la Elena Darie.
Stimati colegi !
Ma numesc Tihnea Raducu Ionut si sunt profesor de educatie fizica la Scoala cu cls. I-VIII Ciucurova si doresc sa va prezint un proiect de lectie, gandit de mine si adaptat la educatie fizica. Sper sa fie de un real folos colegilor mei si nu numai.
Va multumesc si va urez succes in activitatea didactica.
Ataşamente: PROIECT-DE-LECTIE_TIHNEA_CIUCUROVA.doc (497,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
15.12.2010 19:31 ca răspuns la Elena Darie.
In fiecare zi invatam cate ceva nou,iar acest curs de formare continua este o experienta utila pentru activitatea noastra didactica.
Cu ajutorul metodelor interactive de invatare,relatia profesor-elev,dar si elev-elev este mult mai apropiata ,dezvoltand in randul elevilor spiritul de echipa,capacitatea de analiza,sinteza si comparatie.Aceste lucruri le-am inteles si aplicat atat in calitate de cadru didactic,dar si ca parinte,sprijinindu-mi cele doua fiice in activitatea de invatare.
Multumim d-nei Darie pentru experienta si prietenia impartasite.
RE: exemple de proiectare didactica
15.12.2010 19:35 ca răspuns la Elena Darie.
Voi incerca sa atasez si proiectul
Ataşamente: Bilea Lenuta Proiect didactic-Matematică cls.I.doc (349,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
15.12.2010 20:13 ca răspuns la Elena Darie.
Buna ziua!
In cadrul acestui curs am avut ocazia sa invat lucruri noi care ma ajuta in predare cum ar fi ce pot sa fac cu elevii care nu se pot adapta stilului de predare a profesorului si cum poate sa-si adapteze profesorul modul de predare in functie de clasa sau elevi. Atasez proiectul de lectie in care am folosit elemente de la curs.
Turtoi Maria, Scoala cu clasele I-VIII Nalbant
Ataşamente: Turtoi_Maria_ proiect de lectie.doc (474,5k)
tihnea_daniel_proiect de lectie
15.12.2010 20:35 ca răspuns la Elena Darie.
Stimati colegi , am aplicat la clasa cateva din metodele invatate la curs si sau dovedit afi un real succes.Va prezint si dumneavoastra un proiect didactic la Cunoasterea mediului in care am folosit catevadin metodele invatate . Sper sa va placa !
Ataşamente: tihnea_daniel_proiect de lectie.doc (469,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
15.12.2010 21:08 ca răspuns la Elena Darie.
E adevărat, am parcurs o fructuoasă perioadă de formare! Iar rezultatele nu se lasă aşteptate: elevii mei se simt extraordinar când devin coparticipanţi la propria lor formare! Acest curs mi-a întărit convingerea că metodele interactive facilitează învăţarea în ritm propriu, stimulează cooperarea, nu competiţia, sunt foarte atractive şi utilizarea lor întăreşte coeziunea colectivului.
Proiectul didactic pe care îl postez exemplifică aplicarea celor învăţate la curs la o oră de educaţie civică la clasa a III-a.
Ataşamente: Lucia Teodoreanu - Proiect didactic.doc (206,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
15.12.2010 21:34 ca răspuns la Elena Darie.
"Omul cat traieste,invata!"Bine zis!
E adevarat,am parcurs o perioada fructuoasa si benefica datorita acestui program de formare,atat pentru mine,ca profesor,cat si pentru elevii mei care au descoperit,in sfarsit,cat de interesante si fascinante sunt chimia si fizica!!!
Multumesc doamnei Elena Darie pentru rabdarea si intelegerea de care a dat dovada!

prof.LILIANA AURELIA VASILE-SCOALA CU CLASE I-VIII JIJILA_PROIECT DIDACTIC
Ataşamente: STRUCTURA proiect didactic.doc (202,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
15.12.2010 22:39 ca răspuns la Elena Darie.
Buna ziua,va multumesc pentru oportunitatea de a-mi imbogati metodele aplicate la disciplina pe care o predau, biologia.D-na formator, Elena Darie,a interactionat cu noi eficient drept dovada stau informatiile de care ne-am folosit in proiectele pe care le-am realizat la clasa.Avantajele metodelor interactive sunt multiple: dezvolta gandirea critica si motivatia pentru invatare, permite evaluarea propriei activitati facand ca elevul sa fie coparticipant la propria formare.In materialul atasat spar sa ragasiti cele afirmate in mesajul meu.Va urez tuturor succes si multe impliniri pe toate planurile pentr a avea puterea de a continua activitatea educativa!Cu toata stima , Maria Negru
Ataşamente: negru_maria_proiect de lectie.doc (198,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
15.12.2010 22:49 ca răspuns la Elena Darie.
Buna seara
Ma numesc Parfeni Victorita - Carmen profesor biologie la Scoala cu clasele I - VIII Nalbant . Participand la acest curs am invatat lucruri care ma ajuta in identificare si conceperea activitatilor de invatare care sunt relevante pentru contextele reale de viata cotidiana a elevilor .
Multumesc doamnei mentor Elena Darie si colegilor de curs pentru experienta impartasita , doresc tuturor sarbatori fericite si multa sanatate .
RE: exemple de proiectare didactica
15.12.2010 23:06 ca răspuns la Elena Darie.
Am sa atasez proiectul Victorita Carmen Parfeni
Ataşamente: STRUCTURA proiect didactic - Copie(3).doc (478,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
16.12.2010 16:02 ca răspuns la Elena Darie.
Buna ziua
Ma numesc Naum Antuaneta si sunt profesoara de limba engleza la scoala cu clasele I-VIII Slava Cercheza.
In urma orelor de mentorat petrecute sub indrumarea doamnei mentor Elena Darie,am inteles un lucru foarte important pentru felul in care imi voi desfasura orele de-acum inainte:daca eu ca si adult puteam sta atatea ore fara sa ma plictisesc atunci cand doamna mentor ne invata cum sa aplicam metodele interactive,atunci sigur pentru elevii mei aceste ore vor deveni o placere si mi-au demonstrat-o pe parcursul orelor sustinute in aceasta perioada de timp.
Sarbatori fericite!
RE: exemple de proiectare didactica
16.12.2010 16:10 ca răspuns la Elena Darie.
Revin cu proiectul meu de lectie,sustinut la clasa a VII-a
Ataşamente: naum antuaneta proiect mentorat.doc (1.569,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
16.12.2010 22:00 ca răspuns la Elena Darie.
Pentru atingere finalităţilor educaţiei, contextualizarea metodelor didactice la specificul demersului educativ reprezintă o importantă sarcină a cadrului didactic.
Consider că, prin participarea mea la programul de mentorat, am reuşit, înainte de toate, să dezvolt motivaţia elevilor mei pentru învăţare.Cu siguranţă acesta e un pas important spre optimizarea rezultatelor învăţării.
Proiectul postat reprezintă o aplicaţie la implementarea achiziţiilor făcute, într-un proiect de limba şi literatura română, la clasa a IV-a.
Ataşamente: Banea Angelica proiect de lectie.doc (222,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
16.12.2010 22:57 ca răspuns la Elena Darie.
Ma bucur ca am participat la acest curs de formare. Va multumesc pentru toate informatiile obtinute.

prof. Florica Rusu, limba si literatura romana, Scoala cu clasele I - VIII Nalbant, judetul Tulcea.
RE: exemple de proiectare didactica
16.12.2010 23:06 ca răspuns la Elena Darie.
Am fost incantata ca am putut participa la acest curs de formare si am primit multe informatii utile procesului de predare - invatare.
Am folosit multe din aceste metode de predare interactiva si am avut succes. Au prins la elevii mei.

Daniela Teodoru, prof. fizica - chimie, Scoala cu clasele I - VIII Nalbant, judetul Tulcea
Ataşamente: teodoru_daniela_proiect de lectie.doc (372,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
16.12.2010 23:28 ca răspuns la Elena Darie.
Am corectat ce trebuia si de abia acum e bun de postat.
Ataşamente: teodoru_daniela_proiect de lectie.doc (372,5k)
Exemplu de proiectare didactica - Consiliere si orientare
17.12.2010 08:13 ca răspuns la Daniela Teodoru.
Foarte util acest curs de formare! Am avut multe de invatat in urma discutiilor. Atasez mai jos un proiect de lectie pentru disciplina Consiliere si Orientare. Ca diriginte la clasa a IX-a am ales o tema specifica varstei elevilor si de o mare importanta: Adaptarea elevilor de clasa a IX-a la invatamantul liceal. Am urmarit folosirea a cat mai multe mijloace moderne de transmitere si retinere a informatiilor, multe dintre acestea fiind discutate in cadrul cursului de Mentorat.
Ataşamente: Tunsu_Cristian_Proiect de lectie.pdf (476,7k), Tunsu_Cristian_Fise de lucru.pdf (154,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
19.12.2010 17:28 ca răspuns la Elena Darie.
Buna seara, ma numesc Mirica Felicia de la Grup Scolar Agricol Topolog. Ma bucur foarte mult ca am participat la acest curs, deoarece am avut multe lucruri de invatat pe care apoi sa le aplic la clasa. Mai jos voi posta un proiect care sper sa fie de ajutor si altora. eu l-am folosit la clasa.Multumiri doamnei mentor pentru sprijinul acordat.
Ataşamente: mirica_felicia_proiect de lectie.doc (467,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
20.12.2010 10:38 ca răspuns la Felicia Mirica.
Cursul a fost foarte util, avand o multime de invatat de pe urma lui. Lectiile la clasa s-au imbunatatit vizibil in urma aplicarii metodelor invatate in cadrul modulelor.
Ataşamente: Monea_RIta_Proiect de lectie.doc (197,0k), Monea_Rita_Fise de lucru.doc (22,5k)
DASCALU_DANIELA_PROIECT DE LECTIE
20.12.2010 14:18 ca răspuns la Elena Darie.
Ma numesc Dascalu Daniela-Liliana,profesor de limba engleza la Scoala cu clasele I-VIII,Ciucurova.
Precizez ca acest curs de perfectionare reprezinta un mod placut,interesant si roditor.
Aceste noi metode interactive nu ii lasa pe elevi sa zaboveasca,sunt activi si doritori sa descopere cat mai multe.
Am reusit sa aplic la clasa ,unele dintre metodele interactive invatate,si cred eu,am reusit sa le captez atentia elevilor mei,sa-i impulsez ca pe viitor sa se implice mai mult si sa dezvolte competente deosebite.Vreau ca si elevii mei sa se mobilizeze,sa nu le fie frica sa-si exprime ideile,sa fie spontani,asa cum d-na Elena Darie a incercat (si a reusit ,zic eu)sa insufleteasca acest curs prin exercitii cat mai creative si mai accesibile,facandu-ne sa ne dam seama de importanta acestor metode si sa putem sa le aplicam cu incredere la clasa.
Va multumesc.
Atasez aici proiectul meu ,cu cateva metode pe care le-am aplicat la clasa.
Ataşamente: DASCALU DANIELA-LILIANA -PROIECT DE LECTIE.rtf (2.962,8k)
RE: cristian_lambru_proiect de lectie
20.12.2010 20:36 ca răspuns la Elena Darie.
Buna seara.Ma numesc Lambru Cristian si sunt profesor de fizica la Scoala Slava Cercheza.
Cursul la care paticicip este interesant fiind realizat intr-o maniera atractiva.In acelasi timp cursul i-mi este folositor in propria dezvoltare profesionala.
RE: cristian_lambru_proiect de lectie
20.12.2010 20:46 ca răspuns la Elena Darie.
Buna seara.Ma numesc Lambru Cristian si sunt profesor de fizica la Scoala Slava Cercheza.
Cursul la care paticicip este interesant fiind realizat intr-o maniera atractiva.In acelasi timp cursul i-mi este folositor in propria dezvoltare profesionala.
Ataşamente: cristian-lambru-proiect de lectie.doc (459,0k)
Manolache Pavel_ proiect de lectie- Ciucurova
22.12.2010 13:19 ca răspuns la Elena Darie.
Bună ziua! Este categoric un program care ajută mult la îmbogăţirea cunoştinţelor copiilor şi la captarea cât mai uşor a informaţiei, ne pune mai mult la treabă dar merită! Am aplicat de nenumărate ori la clasă noile metode de predare, dau rezultate şi ţine elevul în priză toată ora.
Ataşamente: pilda celor 10 fecioare.doc (504,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
22.12.2010 23:46 ca răspuns la Elena Darie.
Cursul la care am participat in cadrul proiectului- Dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice prin activitati de mentorat- a fost interesant si atractiv pentru mine, chiar daca ma apropii cu pasi grabiti de pensionare. Am avut prilejul sa-mi imbogatesc experienta didactica si sa ma simt mai tinara. Metodele interactive sunt benefice elevilor, iar activitatea in grupuri mici este placuta copiilor si produce satisfactii tuturor participantilor, finnd un exemplu de solidaritate si colaborare cu cei din jur. Mentorul nostru, o fata tanara, mica si ambitioasa, cu putere de concentrare si stapanire de sine, este cu adevarat ,, omul potrivit la locul potrivit,, -tine-o tot asa Elena ! Succes, sanatate si La Multi Ani !-acum de sarbatori.
Am realizat un proiect de lectie la abilitati practice la clasa a II-a.

Elena Resteanu- invatator, Scoala cu clasele I-VIII Ciucurova
RE: exemple de proiectare didactica
23.12.2010 00:01 ca răspuns la Elena Darie.
Am realizat un proiect de lectie la abilitati practice la clasa a II-a.

Elena Resteanu- invatator, Scoala cu clasele I-VIII Ciucurova
Ataşamente: Proiect mentorat Resteanu Elena.doc (477,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
24.12.2010 07:03 ca răspuns la Elena Darie.
Buan ziua!
Ma numesc Mihailov Petru, sunt profesor de educatie fizica si director la Scoala cu clasele I - VIII, Slava Cercheza. Chiar daca am o experienta de cateva decenii in invatamant, pe parcursul cursului am achizitonat multe lucruri interesante care imi vor folosi atat la orele mele cat mai ales in orele de asistenta pe care trebuie sa le desfasor la clasele cadrelor didactice din scoala!
Multumesc d-nei mentor pe aceasta cale!
Ataşamente: Mihailov_Petru_Proiect de lectie.doc (492,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
24.12.2010 07:24 ca răspuns la Elena Darie.
Bună ziua!
Numelemeu este Irina Ehimov, sunt profesor de limba şi literatura română la Şcoala cu clasele I-VIII, Slava Cercheză. Ţin de la început să precizez cât de norocoasă ma simt pentru faptul că am putut să particip la acest curs. Aceasta pentru ca am cunoscut o persoană deosebită cum este d-na mentor cât şi pentru toate informaţiile noi şi interesante pe care le-am deprins la curs. Mi-am adus aminte şi mi-am lămurit multe din ceea ce stiam, dar am învăţat foarte multe lucruri noi, interesante şi, ceea ce este foarte important, cu multă aplicabilitate în clasă. Mulţumesc încă o dată d-nei mentor pentru răbdare şi tact iar colegilor le mulţumesc pentru colaborare!

Sărbători fericite, cu multă sănătate, bucurii şi belşug!
Ataşamente: Ehimov_Irina_Proiect de lectie.doc (537,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
24.12.2010 17:52 ca răspuns la Elena Darie.
Dragi colegi,

Ma numesc Ivan Valentina, sunt invatatoare la scoala Slava Rusa. Vreau sa prezint un proiect de lectie la matematica, clasa I.
Ataşamente: STRUCTURA proiect didactic.doc (474,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
25.12.2010 19:19 ca răspuns la Elena Darie.
Bună! Mă numesc Aragea Daniela și sunt învățătoare la Școala Cataloi . Pentru a reuși în cariera didactică trebuie să fim la curent cu toate noutățile . De aceea am urmat acest curs .Am fost încântată de rezultatele pe care le-am obținut la clasă prin aplicarea noilor metode învățate . De asemenea am reușit să mă apropii și mai mult de elevii mei , am putut să proiectez și să evaluez mai eficient , totul în interesul eleviilor .Fiecare copil e unic dar este asemeni unei țestoase care uneori se sperie și se ascunde în carapace. Achizițiile de la curs m-au ajutat să folosesc cât mai multe instrumente , modalități de ai avea mereu aproape pe elevii mei ,de a ne descoperii unii altora unicitatea și astfel să devenim respectuoși , toleranți ,atenți , ascultători , activi, curajoși. Mulțumesc doamnei mentor și colegilor de curs pentru experiența împărtășită și vă doresc tuturor sărbători fericite .
Ataşamente: ARAGEA DANIELA proiect de lecție.doc (573,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
25.12.2010 22:26 ca răspuns la Elena Darie.
Buna seara și sărbători fericite!

Mulțumesc doamnei formator Elena Darie pentru experiența împărtășita și sfaturile date! Ma bucur nespus ca am urmat acest curs de formare foarte folositor în activitatea didactica. Materialul postat reprezinta o aplicație la implementarea noilor achiziții de la curs in activitatea de proiectare.L-am aplicat la clasa,la o ora de limba engleza.

Prof. Dulgheru_Simona_Mihaela_proiect de lecție
RE: exemple de proiectare didactica
25.12.2010 22:39 ca răspuns la Elena Darie.
prof.Dulgheru_Simona_Mihaela-Școala cu clase I-VIII Jijila-proiect de lecție
Ataşamente: structura proiect didactic pir.doc (206,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
26.12.2010 21:12 ca răspuns la Elena Darie.
„Învăţătura-i lumină, iar neştiinţa orbecăială.” , spunea poetul ucrainean Taras Șevcenko. Dacă noi am pornit la începutul acestui curs uşor neîncrezători, unii dintre noi blazaţi că se vor lovi de încă un curs ca toate celelalte, spre final am constatat cu toţii că parcurgerea acestui program de formare ne-a fost şi ne este de un real folos. Cu adevărat, am avut parte de o experienţă utilă pentru activitatea noastră didactică şi norocul să întâlnim un mentor dedicat acestei meserii, care ne-a introdus cu fiecare modul parcurs într-o atmosferă captivantă şi a reuşit cu mare tact şi perseverenţă să ne apropie şi mai mult de meseria de dascăl, să ne împărăşească noi metode de a lucra eficient cu elevii.
Mulţumesc d-nei Elena Darie pentru experienţa împărăşită şi vă urez tuturor sărbători fericite şi multe împliniri!

Proiectul didactic pe care îl postez, cuprinde câteva metode învăţate în cadrul acestui program de formare.
Sper să vă placă !


Institutor Tărcatu Mirela-Anisia, Şcoala cu clasele I - VIII Nalbant, judeţul Tulcea.
Ataşamente: Tărcatu Mirela-Anisia _ Proiect de lecţie.doc (3.662,0k), Tărcatu Mirela-Anisia_ Joc didactic (adunarea numerelor de la 0 la 10).pps (2.481,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
03.01.2011 14:41 ca răspuns la Elena Darie.
Buna ziua,

Ma bucur ca am ocazia, la randul meu, sa impartasesc o experienta comuna dobandita in urma participarii la programul de mentorat,, program care ne-a impartasit tuturora nu atat cunostinte total necunoscute, cat o viziune realista asupra starii de fapt la clasa, in mediul rural. Multumesc pe aceasta cale d-nei mentor care a stiut sa ne descatuseze de tarele profesorului traditionalist si sa ne incurajeze spre o atitudine si o abordare conforma mediului in care se formeaza noua generatie de tineri.
Ataşamente: RUSU_ELENA_PROIECT DE LECTIE.DOC (242,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
03.01.2011 14:26 ca răspuns la Elena Darie.
In cadrul desfasurarii programului am avut multe de invatat cu privire la imbunatatirea activitatii didactice. Astfel doresc sa va impartasesc un proiect didactic in care am amplicat notiuni insusite!
Ataşamente: Adam Gabriela -proiect didactic clasa a II-a.doc (701,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
03.01.2011 14:57 ca răspuns la Elena Darie.
Multu informatii am obtinut la acest curs si sper sa le folosesc cat mai mult la obiectul meu.

prof. Valentina Ilie, displina geografie, Scoala cu clasele I - VIII Nalbant, jud. Tulcea
Ataşamente: Ilie_Valentina_proiect didactic.doc (200,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
03.01.2011 19:49 ca răspuns la Elena Darie.
Omul cât trăiește învață! Acest curs de mentorat a fost plin de noutăți, interesant și util. Lecțiile la clasă au devenit mai interesante, mai atractive iar elevii mai cooperanți. Proiectul didactic pe care îl postez exemplifică aplicarea celor învăţate la curs la o oră de educaţie religioasă la clasa a V-a.
La mulți ani ! tuturor colegilor mei.
Ataşamente: proiect diactic Ed. religioasă , prof. Stoian Gherghina.doc (241,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
03.01.2011 22:09 ca răspuns la Elena Darie.
Buna seara ma numesc Ilie Alina de la Grup Scolar Agricol Topolog .
In urma participarii la acest curs am invatat foarte multe lucruri .Atasez mai jos un proiect pe care l am folosit la clasa.
Ataşamente: ilie_alina_proiect de lectie.doc (354,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
04.01.2011 07:43 ca răspuns la Elena Darie.
Cursul acesta , mentorat de D-na Elena Darie a fost unul ce a imbinat utilul cu placutul. De-a lungul cursului , mi-am clarificat si imbogatit o serie de cunostinte legate de utilizarea metodele activ-participative la clasa , cunoasterea elevului,evaluare, si nu numai . Utilizarea acestor metode a dat rezultate inca de la prima implementare, elevii au fost activizati si mai motivati sa participe la propria formare si dezvoltare ca "oameni" . Aceste metode permit cunoastere reala elevilor , care sa ne ghideze spre o instruire diferentiata. Ar fi multe de spus pe aceasta tema,dar nu vreau sa acaparez eu tot spatiul, asa ca voi sintetiza importanta cursului pentru mine cat si a utilizarii unor metode interactive la clasa , prin spusele lui Tom Bodett : " În scoala, inveti o lectie, apoi dai un test. În viaţa, ai de dat un test care te invata o lectie” .Asadar sa pregatim elevii pentru viata si nu pentru scoala, sa le formam competenete specifice sec XXI .
Atasez un proiect de lectie, aplicat la clasa ,in urma parcurgerii acestui curs deosebit. Multumesc mult, d-na Mentor pentru tot !Succes tuturor in implementarea noilor cunostinte in actul didactic!

Inst. Vasile Felicia Mihaela, Sc cu cls I- VIII "Ghe. Banea"
Ataşamente: Vasile_Felicia_Proiect mentorat.doc (491,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
04.01.2011 11:12 ca răspuns la Elena Darie.
Acest curs m-a ajutat sa-mi imbunatatesc metodele de predare-invatare-evaluare, sa ma apropii mai mult de elevii mei cat si de colegi. Am realizat un proiect la clasa a VII-a, folosind metoda ,, Cubul,,.
Costache Constantin professor istorie Grup Scolar Agricol Topolog
Ataşamente: Costache_Constantin_proiect_didactic.doc (473,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
04.01.2011 22:01 ca răspuns la Elena Darie.
Ma numesc Nicoara Alice si sunt profesoara de limba franceza la Scoala cu clasele I-VIII Nicoale Iorga, din Grindu si la Scoala cu clasele I-VIII Ion Creanga din I.C Bratianu si doresc sa va prezint un proiect de lectie.
Va multumesc si va urez succes in activitatea didactica.
Ataşamente: NICOARA ALICE LE BERBE ALLER AU PREZENT-FORME NEGATIVE AFFIRMATIVE ET INTERROGATIVE.rtf (617,4k), NICOARA ALICE VERBUL ALLER LA PREZENT FORMA AFIRMATIVA INTEROGATIVA SI NEGATIVA.doc (203,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
04.01.2011 22:09 ca răspuns la Elena Darie.
Mă bucur că am participat la acest curs de formare deoarece am învăţat foarte multe lucruri noi.
Ataşamente: NICOARA ALICE PROIECT DE LECTIE.doc (22,3k)
RE: exemple de proiectare didactica
05.01.2011 14:17 ca răspuns la Elena Darie.
Participarea la programul de dezvoltare profesionala prin activitati de mentorat mi-a intarit speranta in siguranta modernizarii invatamintului romanesc. Maniera de desfasurare a activitatilor alese pentrufiecare modul in parte, efectuarea concreta a unor aplicatii referitoare la predarea- invatare interactiva, m-au convins de resursele de care dispunem in vederea imbunatatirii performantelor elevilor.
Aplic cu mai multa incredere, metodele interactive insusite la curs si care ii stimuleaza pe elevi in vederea asigurarii progresului scolar.

Badescu Gheorghe profesor matematica ,scoala Slava Cercheza
Ataşamente: badescu gheorghe proiect didactic.doc (275,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
05.01.2011 14:44 ca răspuns la Elena Darie.
Cursul m-a convins de necesitatea unei abordari diferite a procesului instructiv-educativ, a modului in care privim activitatea didactica.
Am aplicat multe metode interactive invatate la curs si spre satisfactia mea, elevii au raspuns pozitiv, considerand invatarea mult mai atractiva.
Nu toate continuturile disciplinei pe care o predau pot fi abordate in aceasta maniera, de aceea cred ca nu este posibila renuntarea in totalitate la metodele clasice, expozitive.

Badescu Paraschiva profesor limba rusa ,scoala Slava Cercheza
Ataşamente: proiect didactic paraschiva badescu.doc (195,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
06.01.2011 17:35 ca răspuns la Elena Darie.
Cu ocazia participarii la acest curs am avut prilejul de a invata noi metode de predare si astfel sa-i determin pe elevi sa fie mai interesati de materia predata. Fiind la inceputul carierei am primit un mare sprijin si astfel vreau sa-i multumesc doamnei mentor pentru informatiile primite.
Ataşamente: verdes andreea proiect de lectie.doc (273,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
06.01.2011 17:39 ca răspuns la Elena Darie.
Mă numesc Stela Dumitrache. Sunt profesoară de limba și literatura română la Școala cu clasele I-VIII Cataloi. Am urmat acest curs de formare cu multă, multă plăcere. Cu fiecare modul parcurs, am descoperit noi metode de a lucra eficient cu elevii mei. Am aflat că avantajele muncii în grup, coordonate precis, dau întotdeauna oportunitatea participării la activități inedite. Condiția sine-qua-non a reușitei este eliberarea copilului de tensiuni, stres, teamă, frică de admonestare, de cădere în derizoriu, prin deschiderea spre comunicare, colaborare, spre înlăturarea energiilor latente, negative și astfel...copilul, acest univers al existenței noastre, devine o prezență strălucită a performanțelor noastre, o părticică din universalitatea trăirilor lumești.
Atașez un proiect didactic cu speranța să vă fie de un real folos.

Succes în toate !
prof., Stela Dumitrache
Ataşamente: Proiect de lectie Dumitrache Stela.doc (976,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
06.01.2011 21:12 ca răspuns la Elena Darie.
Buna seara, acest curs a fost foarte interesant, am invatat metode noi, le-am perfectionat pe cele cunoscute si m-a ajutat sa ma apropii de elevii mei. Pentru a demonstra acest lucru atasez un proiect de lectie la clasa a III-a, matematica.
Ciobanu Virginia- Grupul Scolar Agricol Topolog
Ataşamente: Ciobanu Virginia, proiect de lectie.doc (8.463,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
06.01.2011 22:23 ca răspuns la Elena Darie.
Am fost impresionat de acest curs de perfectionare. Am aplicat metodele interactive centrate pe elev cu succes. Elevii au fost foarte incantati si activi la ora.

Stan Iulius, invatator, Scoala cu clasele I-VIII Ciucurova
Ataşamente: proiect didactic stan iulius.doc (485,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
06.01.2011 22:35 ca răspuns la Elena Darie.
Acest curs mi-a improspatat cunostintele in predarea metodelor interactive centrate pe elev, invatand multe lucruri interesante. Felicitari doamnei mentor pentru rabdarea acordata. Atasez proiectul didactic in care am aplicat metoda in grupuri mici, rebus, turul galeriei, discutia interactiva.

Stan Angelica, profesor limba si literatura romana, Scoala cu clasele I-VIII Ciucurova
Ataşamente: proiect mentorat Stan Angelica.doc (340,5k)
VIOREL VASILE / Proiect didactic
08.01.2011 11:55 ca răspuns la Elena Darie.
Cunostintele insusite la acest curs presupun, pentru mine, mutatii radicale pe plan atitudinal, conceptual si strategic.
Noutatile cursului ma vizeaza tocmai la inlaturarea unor atitudini conservatoare, a conservatorismului didactic, a vechilor continuturi si tehnologii didactice care, de ce sa nu recunoastem, au generat si mai genereaza inca profunde perturbatii si discfunctionalitati in planul instruirii si educatiei.
Acceptul meu pentru acest curs s-a facut cu convingerea ca numai astfel profesia mea de invatator va dovedi COMPETENTA, PRESTIGIU, CREATIVITATE SI EFICIENTA.
In final o onorez pe tanara noastra colega si mentor ELENA DARIE cu marturisirea ca dinamica si talentul ei in domeniul pedagogiei perfectionarii pregatirii profesionale, imi aduce aminte de distinsa mea fosta profesoara de pedagogie IOANA MOGOS.
Felicitari,colega!

Invatator,
VIOREL VASILE
Scoala cu clasele I-VIII Ciucurova
Ataşamente: PROIECT DIDACTIC (Vasile Viorel - Sc Ciucurova).doc (944,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
08.01.2011 21:08 ca răspuns la Elena Darie.
Stimaţi colegi,
Consider că acest curs este o experienţă utilă pentru activitatea fiecăruia . La orice întâlnire avută am învăţat şi descopirit metode noi şi interesante. metodele interactive conduc spre o predare interesantă, o învăţare uşoară şi o evaluare plăcută elevilor. Materialul postat reprezintă o aplicaţie la implementarea noilor achiziţii de la curs în activitatea de proiectare pe care o aplic la clasă.
Ataşamente: Darie Simona-proiect de lectie.doc (495,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
09.01.2011 17:29 ca răspuns la Elena Darie.
Cursul a fost interesant prin tematica abordata avand un impact stimulativ asupra mea cat si a elevilor , iar satisfactia elevilor fata de acest mod de invatare , acumularea mai usoara a cunostintelor si implicarea lor activa in ora - ca urmare a aplicarii indrumarilor practice ale doamnei mentor si a celor invatate la curs- au dovedit utilitatea participarii mele la un asemenea program de formare .
Proiectul de lectie din documentul atasat reprezinta un exemplu de aplicare a uneia dintre metodele studiate la curs ( metoda cubului) la o ora de recapitulare si sistematizare la istorie.

Panaite Manuela , profesor de istorie la Scoala cu clasele I-VIII " Nicolae Iorga" Grindu.
Ataşamente: panaite_manuela_proiect de lectie.doc (671,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
09.01.2011 20:02 ca răspuns la Elena Darie.
Utilizand in cadrul lectiilor metodele moderne, care activeaza predarea-invatarea, rezultatul aplicarii la clasa este benefic atat elevilor, ajutandu-i sa gaseasca singuri solutii, sa se autocunoasca, sa descopere, sa ajunga la sistematizari de cunostinte, cat si cadrelor didactice, oferindu-le mai multe satisfactii. Acest curs l-am perceput ca fiind foarte util si atractiv in acelasi timp, prin aportul deosebit al minunatului mentor, d-na Elena Darie, careia ii multumim. Atasez un proiect de lectie la disciplina Consiliere si orientare, alegand o tema specifica varstei elevilor si de o foarte mare importanta, utilizand cat mai multe metode interactive discutate in cadrul acestui curs de formare.
Stefanescu Catalina - profesor de educatie fizica la Scoala cu clasele I-VIII ``Nicolae Iorga``, comuna Grindu, judetul Tulcea
Ataşamente: Stefanescu_Catalina_proiect de lectie.doc (520,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
10.01.2011 14:50 ca răspuns la Elena Darie.
Metodele activ participative folosite au avut drept consecinta o mai buna implicare a scolarilor in procesul de invatare,diminuarea plictiselii,invatarea mai eficienta.Astfel,metode interactive precum:brainstorming,coirchinele,turul galeriei,diagrama Venn-Euler,R.A.I.au favorizat schimburile de idei,de cunostinte,au promovat interactiunea dintre mintile si personalitatile participantilor conducand astfel la o invatare mai eficienta.

Invatator Liliana Dragoi, Scoala cu clasele I-VIII Ciucurova
Ataşamente: STRUCTURA proiect didactic.doc (336,5k)
Banea Laureta - proiect de lectie
11.01.2011 22:37 ca răspuns la Elena Darie.
Bună ziua,
Foarte constructiv cursul. Multumim doamnei mentor pentru experienţa plăcută. Am aplicat metodele interactive de grup cu succes la clasa I. Prezint un proiect de lecţie la cunoaşterea mediului. Vă mulţumesc şi vă urez succes!
Ataşamente: Proiect de lectie -Banea Laureta.doc (470,5k)
Gheorghita Adrian_proiect_de_lectie
12.01.2011 19:35 ca răspuns la Elena Darie.
Cursul mi s-a parut foarte interesant din multe puncte de vedere:
+ a fost prezentat intr-o varianta interactiva in care nu am avut cum sa ma plictisesc
+am descoperit metode si stiluri noi de predare-invatare-evaluare
+mi-am dat seama de multe dintre greselile interactiunii mele cu elevii
+am aflat cum pot ajuta elevii descoperindu-le tipurile de inteligenta emotionala
+x, unde x->plus infinit
Ataşamente: Gheorghita Adrian_proiect_de_lectie.doc (1.797,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
17.01.2011 18:19 ca răspuns la Elena Darie.
Buna seara!
Informatiile primite in cadrul intrunirilor sunt utile si interesante. Aplicand diverse metode interactive la ora demonstram elevilor ca invatarea poate fi placuta.
Ataşamente: Crihana_Viorica_proiectdelectie.doc (457,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
17.01.2011 18:27 ca răspuns la Elena Darie.
Buna seara,
Ma numesc Stefan cotoran si sunt invatator la scoala cu clasele I-VII,Slava Cercheza
Ce pot sa spun despre aceste cursuri?Nu mai de bine...ni s-a dovedit inca o data,daca mai era nevoie, ca niciodata nu stim suficient de mult sau de bine.La vremuri noi,metode noi-metode care ne fac orele mai vioaie si care dau frau liber imaginatiei copilului,creativitatii.
Multumesc,doamna Mentor!
Ataşamente: stefan cotoran proiect de lectie optional.doc (491,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
18.01.2011 10:25 ca răspuns la Elena Darie.
Mă numesc Furtună Antoneta, sunt institutor la Școala cu clasele I - VIII "Nicolae Iorga", com.Grindu, Jud. Tulcea. Ce pot să spun despre acest curs este că m-a revigorat. Spun acest lucru deoarece aveam noțiunea teoretică a unor metode activ - participative pe care nu le aplicam la
clasă deoarece la primele încercări nu am avut rezultate multumitoare. Ca urmare a aplicării îndrumărilor date de d-na mentor, am reușit să-mi lămuresc tot ceea ce nu înțelegeam și am introdus la clasă metode noi ceea ce i-a bucurat mult pe copii. Proiectul pe care îl atașez reprezintă o aplicație la implementarea noilor achiziții de la curs în activitatea de proiectare și aplicarea la clasă.
Ataşamente: FURTUNA_ANTONETA_proiect de lectie.doc (215,0k)
Proiect didactic - matematica, clasa a IV-a
18.01.2011 13:34 ca răspuns la Elena Darie.
Metodele interactive se pot utiliza cu succes la toate disciplinele fiindcă astfel este favorizată asimilarea conștientă a cunoștințelor, iar plictiseala dispare. Elevii sunt captivați de ceea ce fac și învățarea devine mult mai ușoară.
Ataşamente: DANILA MARIA PROIECT PIR.doc (469,5k)
Muscalu Alina proiect de lectie
18.01.2011 18:31 ca răspuns la Elena Darie.
Buna seara!
Ma numesc Muscalu Alina si sunt profesor la Scoala cu cls. I-VIII Slava Cercheza. Am participat cu mult interes la activitatile cursului "Perfectionarea cadrelor didactice prin activitati de mentorat" si am fost placut impresionata de maniera in care a fost prezentat continutul cursului, metodele active au fost prezentate tocmai prin folosirea unor metode active, ceea ce a favorizat intelegerea mai rapida a utilitatii apliocarii acestora la clasa.
Ataşamente: Muscalu Alina proiect didactic.doc (200,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
18.01.2011 18:46 ca răspuns la Elena Darie.
Cursul de dezvoltare profesionala prin activitati de mentorat a reprezentat pentru mine un plus in cariera mea didactica. Am achizitionat multe tehnici de lucru cu elevii, imi cunosc mai bine elevii si am reusit sa ii apropii mai mult de istorie si geografie. Am realizat un proiect de lectie la geografie clasa a VII-a, folosind activitati in grupuri mici, ciorchinele structurat, turul galeriei.
Multumiri Elenei, mentorul nostru pentru calmul si intelegerea pe care ne-a acordat-o si pentru daruirea cu care ne-a determinat sa abordam cursul cu seriozitate.

Mariana Costache, profesor istorie-geografie, Scoala cu clasele I_VIII Slava Cercheza + Ciucurova
Ataşamente: Costache_Mariana_proiect de lectie.doc (520,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
18.01.2011 19:37 ca răspuns la mariana costache.
Cursul a fost foarte util, avand o multime de invatat de pe urma lui. Lectiile la clasa s-au imbunatatit vizibil in urma aplicarii metodelor invatate in cadrul modulelor.Va multumesc pentru ajutorul oferit
Geru Petrica scoala cu clasele I-VIII Jijila
Ataşamente: Geru_Petrica_proiect de lectie.doc (340,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
19.01.2011 18:58 ca răspuns la Elena Darie.
Buna seara!
Parerea mea este ca orice curs pe care un mentor bine pregatit ni-l propane noua, cadrelor didactice din Romania, este binevenit pentru ca, pe langa numarul de credite necesar in dosarul personal, ne aduce si alte avantaje foarte importante, dintre care mentionez:
- cunostinte noi, structurate logic si eficient;
- imbunatatirea activitatii practice pedagogice;
- asezarea pe baze noi a relatiilor dintre membrii unui colectiv didactic;
- desfasurarea activitatii pedagogice a cadrelor didactice dintr-o scoala organizate intr-un colectiv bine inchegat, profesionist si eficient, ceea ce, in Romania nu cred ca exista la ora actuala.
Vladescu Natalia, invatatoare la Scoala cu cls. I-VIII Slava Cercheza
Ataşamente: Vladescu N. proiect.doc (21,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
19.01.2011 21:45 ca răspuns la Elena Darie.
Cursul acesta aduce un beneficiu atat profesorilor cat si elevilor; profesorii invata sa interactioneze cu elevii si prin alte metode decat cele clasice si elevii realizeaza ca profesorul nu are doar cunostinte de expus ci si sentimente(fata de ei). Astfel aplicand constant metode interactive ne deschidem drumul catre calitate.
Ataşamente: Ghinea_Mihaela_Limba Engleza_ cl IV.doc (6.294,0k), miha lectie.zip (13.847,3k)
RE: exemple de proiectare didactica
20.01.2011 08:12 ca răspuns la Elena Darie.
Buna ziua,

ma bucur ca am avut sansa sa particip la acest curs si chiar imi doresc sa aplic elevilor mei cunostintele dobandite pentru o mai buna interactionare pe viitor.
Ataşamente: Pandele Monalisa, limba romana.doc (6.182,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
20.01.2011 11:49 ca răspuns la Elena Darie.
Buna ziua,
Ma bucur ca am avut ocazia sa particip la acest curs care ma ajuta la dezvoltarea mea profesionala.
Ataşamente: PopaCristina_Cunoasterea_I.doc (25.951,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
20.01.2011 13:07 ca răspuns la Elena Darie.
Buna ziua! Numele meu este Raluca Coseru si sunt cadru didactic la Scoala cu clasele I-VIII "Ion Creanga", I. C. Bratianu, jud Tulcea. Fiind debutanta acest curs mi-a fost de un real folos si pot spune ca acum ma simt mult mai sigura pe mine in relatia cu elevii mei.
Ataşamente: Coseru_Raluca_Simona_limba_romana_II.doc (19.497,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
20.01.2011 13:17 ca răspuns la Elena Darie.
Ma numesc Coseru Florentina si as vrea sa multumesc pentru acesta ocazie pe care am avut-o datorita acestui curs.
Ataşamente: Coseru_Florentina_stiinte_III.doc (11.899,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
20.01.2011 13:25 ca răspuns la Elena Darie.
Sunt Vasilescu Iuliana, cadru didactic la Scoala "Ion Creanga: din comuna I.C.Bratianu si consider ca acest curs aduce multe informatii si metode noi.
Ataşamente: Vasilescu_Limba_romana_IV.doc (5.490,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
20.01.2011 13:55 ca răspuns la Elena Darie.
Buna ziua,
personal, consider ca a fost o experienta utila pentru imbunatatirea activitatii didactice la clasa.
Ataşamente: pintilie_anca_limba_romana_III.doc (19.870,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
20.01.2011 13:56 ca răspuns la Elena Darie.
Buna ziua,
personal, consider ca a fost o experienta utila pentru imbunatatirea activitatii didactice la clasa.
Ataşamente: pintilie_anca_limba_romana_III.doc (19.870,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
20.01.2011 15:54 ca răspuns la Elena Darie.
Impuscatu Antoneta - prof. I.C.Bratianu

Orice curs inseamna o provocare. Faptul ca ne implicam presupune schimbare de mentalitate, de pareri.
Cursul ne-a readus in fata colegilor cu idei, propuneri. Am reinceput colaborarea si schimbul de pareri cu privire la aplicarea uneia sau alteia dintre metodele interactive. Apropierea de copii, de colegi - un pas spre o noua abordare a procesului instructiv-educativ.
Va mai asteptam, doamna formator, provocarile ne plac!
Ataşamente: Impuscatu_Antoneta_Proiect de lectie.doc (1.705,5k)
RE: exemple de proiectare didactic
20.01.2011 16:06 ca răspuns la Elena Darie.
Buna ziua!
Am participat cu mult interes la cursurile propuse de doamna mentor Elena Darie in cadrul proiectului " Perfectionarea cadrelor didactice prin activitati de mentorat "si am dobandit noi cunostinte in ceea ce privaste metodele active , tipurile de inteligenta si stilurile de invatare .Ele imi sunt foarte utile in activitatea mea dindactica.
Ataşamente: Covaci Diana proiect didactic.doc (203,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
20.01.2011 18:25 ca răspuns la Elena Darie.
Dacă în zilele noastre, oportunităţile de informare şi comunicare sunt din ce în ce mai multe (telefonia mobilă, internetul, e-mail-ul) profesorul rămâne mentorul care iluminează şi ghidează minţile spre adevărate valori morale, spre dreptate şi adevăr. Eficienţa actului pedagogic este asigurată atât prin pregătirea iniţială a cadrelor didactice cât şi prin activităţile de formare continuă.

Ma bucur ca am participat la acest curs alaturi de colegii mei si consider ca scopul acestui curs a fost atins cu brio.
Ataşamente: teoharidis_mihai_educatie_fizica_IV.doc (228,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
20.01.2011 21:18 ca răspuns la Elena Darie.
Cursul s-a desfasurat intr-o atmosfera placuta si relaxanta. Am invatat multe lucruri pe care le-am putut adapta la clasa. Alaturat anexez proeictul de lectie la calsa a IV-a.
Ataşamente: Buruiana Mihaela proiect de lectie cla a- IV-a.doc (4.442,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
21.01.2011 09:49 ca răspuns la Elena Darie.
Metodele interactive insusite in cadrul programului sunt destul de interesante si folositoare in activitatea didactica. Copiii participa activ la activitati si obtin performantele scontate.
Ataşamente: Manolache Rodica- proiect de lectie clasa a II a.doc (242,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
21.01.2011 13:18 ca răspuns la Elena Darie.
Un proiect foarte bun pentru a relationa mai bine cu elevii.
Ataşamente: Petroias_Niculina_Limba Romana_II.doc (2.366,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
21.01.2011 20:38 ca răspuns la Elena Darie.
Gabi Enache, invatator
Grupul Scolar Agricol Topolog

Finalizarea acestui curs este, de fapt, un inceput pentru fiecare dintre noi. Cred ca suntem mai deschisi, mai bogati sufleteste, mai invatati, mai sensibili la nevoile celor pe care ii modelam, mai dispusi sa evoluam prin schimbare personala si prin reconsiderarea prioritatilor.
Datoram toate acestea profesionalismului, tactului si implicarii doamnei mentor, dar si noua insine. Sta in puterea noastra sa demonstram in viitor ca si cadrele didactice de la tara sunt capabile de performante. Primul pas fiind facut, ramane doar sa perseveram in a ne ameliora activitatea, spre bucuria si incantarea micutilor nostri invatacei.

Mult succes tuturor!
Ataşamente: Proiect didactic.doc (354,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
23.01.2011 17:03 ca răspuns la Elena Darie.
Bună ziua,
Mă numesc Andrei Anişoara şi sunt cadru didactic al Şcolii Slava Rusă. Mă bucură faptul că am participat la acest curs de formare pentru că am învăţat multe lucruri noi, interesante şi utile. Vă adresez multumiri pentru efortul depus şi toată stima pentru pasiunea cu care lucraţi cu oamenii. Nu am avut momente în care să ne plictisim sau să ne gandim la altceva, ne-aţi captat toata atenţia cu "poveştile" dumneavoastră şi ne-aţi trezit la viaţa la acea oră, implicandu-ne in activitate.
Ataşamente: Andrei_Anisoara-proiect de lectie.doc (666,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
23.01.2011 18:16 ca răspuns la Elena Darie.
Grup Scolar Agricol
Topolog-Tulcea

Stimati colegi,

Iată că a sosit vremea să arătăm de ce suntem în stare (nu că de data aceasta ar fi pentru ultima data...). Prin aceste cursuri am achizitionat lucruri noi, utile pe care le putem aplica cu usurintă la clasă si multumim celor care s-au gandit sa demareze aceste proiecte si doamnei mentor pentru rabdarea si profesionalismul de care a dat dovada.

Multa baftă tuturor!
Lăcrămioara Almaghe
Ataşamente: Almaghe_Lacramioara_ proiect de lectie.doc (248,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
23.01.2011 18:31 ca răspuns la Elena Darie.
Grup Scolar Agricol
Topolog-Tulcea

Buna ziua,

Am avut deosebita placere sa intalnesc oameni minunati la acest curs, drept pentru care va multumesc tuturor pentru experienta capatata. Incerc, desi la disciplina educatie fizica nu este asa simplu, sa aplic metode pe care le-am invatat si le-am aplicat la curs.
Va doresc un an cat mai bun!
Adrian Almaghe
Ataşamente: Almaghe_Adrian_proiect de lectie.doc (224,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
24.01.2011 15:18 ca răspuns la Elena Darie.
Cursul a fost foarte interesant si metodele interactive de grup se pot aplica la clase cu mult succes.Multumim doamnei Darie pentru experienta impartasita si mult spor la treaba tuturor colegilor.
Ataşamente: BURUGIU_ Jijila_proiect didactic.doc (468,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
24.01.2011 22:52 ca răspuns la Elena Darie.
Buna ziua .Consider ca participarea la acest curs de formare mi-a adus numai beneficii ,pe care ,cu siguranta, le voi valorifica si le voi aplica cu mult drag la clasa .Va multumesc pentru indrumari,intelegere si rabdare si mult succes in intreaga dvs. activitate.
Ataşamente: STRUCTURA proiect didactic1.doc (3.922,0k)
vasilica silvestru- proiect didactic
28.01.2011 00:00 ca răspuns la Elena Darie.
Materialul pe care il atasez este dovada achizitiilor la cursul care m-a format sub indrumarea doamnei mentor Elena Darie .Multumesc mult ca am avut ocazia sa invat lucruri necesare perfectionarii mele in meseria de invatator.

PROIECT DIDACTIC
Inv. Silvestru Vasilica
Scoala Fantana Mare
com.Ciucurova
jud.Tulcea
Ataşamente: proiect didactic.doc (411,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
01.02.2011 13:52 ca răspuns la Elena Darie.
Ma numesc Pascu Marian, profesor de biologie-geografie la Sc cu clasele I - VIII Nicolae Iorga Grindu, si vreau sa subliniez faptul ca acest curs a fost o experienta nemaipomenita si vreau sa spun k alaturi de Doamna Elena Darie am reusit sa acumulam cunostinte despre metode interactive si nu numai care ne prind bine la clasa. Multumesc!!!!!!
Ataşamente: Structura proiect didactic curs Carpatii Occidentali.rtf (210,5k)
RE: exemple de proiectare didactica
01.02.2011 15:12 ca răspuns la Elena Darie.
Aplincand la clasa metodele insusite pe parcursul parcurgerii activitatii de mentorat am obtinut in cadrul procesului instructiv-educativ rezultate mai bune, rezultate deosebite am obtinut si din partea elevilor.
Ataşamente: Buzea_Marioara_sc. Grindu.doc (210,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
02.02.2011 21:41 ca răspuns la Elena Darie.
Sunt profesor de ed.tehnologica la Scoala cu clasele I-VIII"Ion Creanga",com.I.C.Bratianu,jud.Tulcea,primul an de activitate didactica si ma bucur foarte mult ca am participat la acest curs de formare,deoarece am avut de invatat multe lucruri interesante si utile.
Ataşamente: Bulgaru Mirela-proiect cu foto.doc (28.895,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
06.02.2011 17:21 ca răspuns la Elena Darie.
Având în vedere faptul că folosirea metodelor interactive a devenit imperios necesară în condiţiile modernizării procesului educaţional, cursul la care am participat constituie un real suport metodic în îmbunătăţirea activităţii mele la catedră.
Ataşamente: Milea_Nicolae_proiect de lectie.doc (410,0k)
RE: exemple de proiectare didactica
02.04.2011 11:46 ca răspuns la NICOLAE MILEA.
Buna ziua!

In urma acestui curs pot spune ca mi-am imbunatatit activitatea la catedra si ca am dobandit numeroase cunostinte pe care, cu siguranta, le voi aplica pe viitor. Postez in continuare elemente ale probei practice pentru evaluarea finala, o prezentare ce am folosit-o in predarea unei ore de dirigentie la casa a IX-a, o prezentare cu poze de la acea lectie si diverse materiale folosite in cadrul respectivei lectii.

O zi buna tuturor!
Ataşamente: Adaptarea elevilor din clasa a IX-a la învățământul.ppt (3.903,5k), Adaptarea elevilor din clasa a IX-a la învățământul - Poze.ppt (2.510,0k), Chestionar pentru elevii claselor a IX.doc (32,5k), Fise de lucru.doc (33,0k)