« Înapoi

Proiectul „Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră”

 

Proiectul „Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră este selectat în cadrul Programului Operaţional Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane” 2007-2013 (POS DRU) şi este co-finanţat din Fondul Social European.
 
Proiectul se va derula pe o perioadă de 3 ani (2010 – 2013), fiind implementat în parteneriat cu European Foundation for Quality in eLearning – EFQUEL, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea din Bucureşti, OMNIA Internaţional şi Contrast Advertising.
 

Proiectul „Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră reprezintă continuarea firească a Proiectului pentru Învăţământul Rural, în cadrul acestuia din urmă fiind constatată nevoia accentuată a atâtor şi atâtor profesori din învăţământul preuniversitar de a avea acces la o doua specializare.

Proiectul crează oportunităţi de dezvoltare profesională pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, prin participarea acestora la programe de formare de nivel postuniversitar de calitate, de până la 2 ani, adaptate tehnologiei educaţiei la distanţă. Aceasta va conduce la îmbunătăţirea calificării cadrelor didactice, acordându-le acestora un sprijin semnificativ în carieră, prin posibilitatea obţinerii unei duble specializări.

În acelaşi timp, proiectul îşi propune să sensibilizeze din ce în ce mai mult cadrele didactice la conceptul de formare continuă şi să contribuie la crearea unei culturi a învăţării pe tot parcursul vieţii, toate acestea fiind în concordanţă cu cerinţele Uniunii Europene în acest domeniu.

Este vizată îmbunătăţirea proceselor educaţionale prin:

     implementarea a 12 programe de studiu de conversie profesională pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar. Specializările vizate sunt:

     Matematică
     Fizică
     Chimie
     Biologie
     Educaţie tehnologică
     Tehnologia informaţiei
     Limba şi literatura română
     Limba şi literatura engleză
     Limba şi literatura franceză
     Psihopedagogie
     Geografie
     Istorie
 
    dezvoltarea şi implementarea unui program de formare în vederea dezvoltării de competenţe specifice proiectării şi implementării programelor de formare prin învăţământ la distanţă, adresat cadrelor didactice din învăţământul universitar
 
    formarea şi certificarea în specificul învăţământului la distanţă a 100 de cadre didactice din învăţământul universitar, din care 80% cu gradul didactic de asistent sau lector, care astfel îşi cresc expertiza specifică
 
    asigurarea de condiţii şi facilităţi de studiu adecvate, materiale suport, etc. pentru cadrele didactice participante la programele de formare, inclusiv prin dezvoltarea şi implementarea unei platforme de educaţie la distanţă.
 
Pentru informaţii mai detaliate urmăriţi site-ul proiectului, http://conversii.pmu.ro.
Interes general
Licitatii
Concursuri
Evenimente

Sesiunea de lucru și de diseminare a rezultatelor proiectului, Sinaia, februarie 2013

De la debutul anului 2013 și până în prezent, activitatea de promovare-informare a obiectivelor, activităților și rezultatelor Proiectului privind Reforma Educației Timpurii a fost susținută prin organizarea și desfășurarea a două acțiuni, astfel: · în perioada 19-22 februarie 2013, a avut loc la Sinaia o sesiune de lucru și de diseminare a rezultatelor proiectului · în perioada 18-21 aprilie 2013, a avut loc la Sinaia un seminar privind procesul de dotare a unităților școlare cu materiale didactice pentru desfășurarea activității claselor pregătitoare din cadrul proiectului.