Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Forum
Vizualizare combinaţii Vizualizare plată Vizualizare arborescentă
Fire de discuţie [ Anterioara | Următoarea ]
« Comunicarea profesor-elev »
« Comunicarea profesor-elev »
16.08.2013 17:34
Comunicarea profesor-elev poate fi proiectiva, profesorul fiind initiatorul ,provocatorul pentru a reusi sa descopere personalitatea elevilor sai.
Proiectia speculara, reflexiva este cea care il face pe elev sa se recreeze pe sine însusi dupa modelul profesorului sau si astfel sa-si însuseasca multe din cunostintele transmise la o ora de curs.
In timpul unei ore de dirigentie pot fi regasite toate cele trei tipuri de proiectie : speculara, catharctica(purificatoare), complementara.
Doua situatii de comunicare proiectiva între elevi : un elev bun poate deveni mobilul unei proiectii speculare(reflexive) în timpul unei ore de matematica de exemplu pentru un elev mai slab ; în timpul orei de dirigentie ce are ca subiect « comunicarea fara bariere », un elev introvertit poate deveni extravertit în mare masura în practicarea unui joc de rol pe un text ilustrativ pentru tema aleasa.