Activitatea componentelor
« Înapoi

Distrează-te şi alege drumul bun alături de păpuşi

Distrează-te şi alege drumul bun alături de păpuşi

Şcoala primară nr. 4 Pechea din jud. Galaţi şi-a propus ca prin proiectul “Distrează-te şi alege drumul bun alături de păpuşi” să ofere oportunităţi de petrecere a timpului liber pentru părinţi şi elevi în scopul dezvoltării spiritului civic, a întăririi parteneriatului dintre şcoală şi comunitate, a dezvoltării abilităţilor şi talentelor elevilor prin diversificarea activităţii extraşcolare. Îndeplinirea acestui obiectiv se realizează prin dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi abilităţilor practice ale elevilor şi părinţilor prin pregătirea şi prezentarea a două spectacole de teatru de păpuşi.

În cadrul cercului ”Micii păpuşari”, 32 de elevi şi 20 de părinţi au fost iniţiaţi în arta confecţionării şi mânuirii păpuşilor în vederea punerii în scenă a unor poveştii pe diferite teme care transmit mesaje importante, utile într-un mod plăcut. Astfel, piesele de teatru, scenetele, abordează teme de educaţie civică (ridiculizează comportamentele antisociale şi pe protagoniştii lor) şi teme de educaţie ecologică (prin mesajul „respectând natura te respecţi pe tine”, „curăţenia corporală – curăţenia mediului” cei implicaţi urmăresc crearea şi dezvoltarea unui comportament mai civilizat în şcoală, în comunitate etc).

Deocamdată, micii actori au confecţionat păpuşile activitate care a reuşit să scoată elevii, bunicii, părinţii din starea de pasivitate, resemnare, indiferenţă şi a dat imboldul de dezvoltare a unor abilităţi de a trăi într-un mediu intercultural. Nu numai că elevii au confecţionat păpuşile, dar, în perioada septembrie-octombrie, aceştia vor fi iniţiaţi şi în arta interpretării rolurilor şi mânuirii păpuşilor. Astfel, ei vor lua lecţii de interpretare şi de regie în vederea “premierii” “Ridichea uriaşă”. Povestea şi decorurile au fost alese în urma consultării elevilor cu părinţii.

            Elevii îşi vor dezvolta gustul artistic nu doar interpretând dar şi participând efectiv la pictarea decorurilor, alegând scene semnificative, folosind culori adecvate, culor vii, atrăgătoare. Vor fi iniţiaţi în arta corelării interpretării rolurilor cu ilustraţia muzicală şi cu jocul de lumini. Prin participarea efectivă a copiilor dar şi a părinţilor se va crea prilejul trăirii bucuriei că sunt capabili să distreze la rândul lor spectatorii. Repetând, învăţând şi jucând în spectacole, copii vor avea posibilitatea să discearna mesajele pieselor de teatru către ei, către societate, să “aleagă drumul bun alături de păpuşi”, să perceapă aceea luminiţă călăuzitoare spre buna înţelegere, comunicare şi colaborare în medii interculturale, aceasta fiind o necesitate în perspectiva aderării ţării noastre în U.E.

Interes general

17.07.2009 Solicitare scrisori de intentie - INFO

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finantare Externa, intentioneaza sa depuna proiecte strategice în cadrul cererii de propuneri strategice POSDRU 2009, în vederea obtinerii finanţării din instrumente structurale. Proiectele în curs de elaborare urmeaza să se deruleze pe o perioada de 3 ani (de la data semnarii contractului de finantare), vizând dezvoltarea resurselor umane din sistemul de învăţământ.


17.07.2009 Solicitare scrisori de intentie - educatie timpurie

Proiectul in curs de elaborare este intitulat „Gradinita – membru activ al comunitatii integratoare” si urmeaza a se derula pe o perioada de 3 ani (de la data semnarii contractului de finantare), avand ca obiectiv general promovarea incluziunii sociale în domeniul educaţiei timpurii prin creşterea gradului de cooperare transnaţională.


17.07.2009 Solicitare scrisori de intentie - socio-umane

Proiectul aflat in curs de elaborare este intitulat „Mediu colaborativ de formare continuă pentru profesorii de ştiinţe socio-umane” si urmeaza a se derula pe o perioada de 3 ani (de la data semnarii contractului de finantare), avand ca obiectiv general dezvoltarea unei formări profesionale continue de calitate şi îmbunătăţirea calificării capitalului uman din domeniul predării ştiinţelor socio-umane.


Licitatii
Concursuri
Evenimente