PROIECTUL PENTRU REFORMA EDUCAŢIEI TIMPURII 2006 - 2011
(buget estimat: 88.30 mil EUR) Ce ne propunem?Scopul principal al Proiectului pentru reforma educaţiei timpurii este acela de a îmbunătăţi calitatea infrastructurii sistemului şi de a răspunde nevoilor concrete ale copiilor prin asigurarea unor servicii îmbunătăţite, care să favorizeze atingerea potenţialului maxim al fiecărui copil, totul în conformitate cu standardele educaţionale internaţionale.
DESCRIEREA PROIECTULUIUnde?Proiectului pentru reforma educaţiei timpurii se va desfăşura la nivel naţional, în toate cele 42 de judeţe ale României (inclusiv Bucureşti) ca parte a programului mai larg de reformă a educaţiei timpurii din România şi a strategiei complexe de reformă a educaţiei timpurii (2005-2011) dezvoltate de MEdC. Ce vom face?Reabilitarea şi dezvoltarea infrastructuriiObiectivul principal al acestei componente este îmbunătăţirea infrastructurii celor mai defavorizate grădiniţe, astfel încât acestea să ajungă la un standard minim de funcţionare, precum şi asigurarea spaţiilor necesare unităţilor care au avut de suferit de pe urma procesului de retrocedare a imobilelor naţionalizate.
Formarea şi perfecţionarea a personalului din grădiniţe (manageri, cadre didactice, asistente, administratori şi alte categorii)În cadrul proiectului vor fi organizate module specifice de perfecţionare pentru educatori (aproximativ 35.000 de persoane), personalul din centrele de îngrijire, îngrijitori/asistenţi/personal medical (aprox. 13.000), manageri (cca 2.500) şi părinţi.
Dezvoltarea capacităţii sistemului de a oferi servicii de calitateCum?A. Dotarea grădiniţelor cu:
B. Înfiinţarea reţelei de Centre de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare (CRED) |
Evenimente
Sesiunea de lucru și de diseminare a rezultatelor proiectului, Sinaia, februarie 2013De la debutul anului 2013 și până în prezent, activitatea de promovare-informare a obiectivelor, activităților și rezultatelor Proiectului privind Reforma Educației Timpurii a fost susținută prin organizarea și desfășurarea a două acțiuni, astfel: · în perioada 19-22 februarie 2013, a avut loc la Sinaia o sesiune de lucru și de diseminare a rezultatelor proiectului · în perioada 18-21 aprilie 2013, a avut loc la Sinaia un seminar privind procesul de dotare a unităților școlare cu materiale didactice pentru desfășurarea activității claselor pregătitoare din cadrul proiectului. Reforma educaţiei timpurii – prezentată inspectorilor de grădiniţe16 Ianuarie 2007 - 17 Ianuarie 2007, Bucureşti Campanie de informare asupra Proiectului pentru Reforma Educaţiei Timpurii4 Decembrie 2006, Botoşani |