Proiectul „Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră”
Proiectul "Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii"
Proiectul „Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii” este selectat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS DRU) şi finanţat din Fondul Social European. Proiectul se va derula pe o perioada de 3 ani (decembrie 2009 – noiembrie 2012), fiind implementat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă, în parteneriat cu SC SIVECO România SA şi Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.
Proiectul “Sprijinirea sistemului educaţional special prin portal educaţional dedicat“
Proiectul se implementează în plan naţional, cu componente centrale la nivelul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului, dar și locale la nivelul a 140 de unități școlare ce abordează educația copiilor cu nevoi speciale. Durata proiectului este de 24 de luni.
Proiectul „Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice prin activităţi de mentorat”
Proiectul „Dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice prin activitati de mentorat” este selectat în cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS DRU) si finantat din Fondul Social European. Proiectul se va derula pe o perioada de 3 ani (2008 – 2011), fiind implementat în parteneriat cu Educaţia 2000+ Consulting şi Millenium Design Group. Proiectul îşi propune să desfăşoare activităţi de mentorat la nivelul şcolii, contribuind astfel în mod direct la îmbunătăţirea calificării cadrelor didactice şi a formatorilor (mentorilor) şi acordându-le acestora un sprijin semnificativ în carieră. Obiectivul general al proiectului este de a asigura accesul la un învăţământ de calitate pentru elevii din localităţile defavorizate prin intermediul dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice din învăţământul obligatoriu (clasele I-IX).
Proiectul pentru Învăţământul Rural
PROIECTUL PENTRU ÎNVATAMÂNTUL RURALProiectul pentru Învatamântul Rural (P.I.R.) asigură copilului tau:
Toti copiii din mediul rural trebuie sa mearga mai departe! Tu îi poti ajuta! Rezultatele selectiei dosarelorREZULTATELE SELECŢIEI DOSARELOR LA CONCURSUL organizat pentru ocuparea posturilor contractuale vacante de execuţie, în cadrul Unităţii de Management a Proiectelor cu Finanţare Externă |
Interes general
Anunt ConcursMINISTERUL EDUCAȚIEI – UNITATEA DE MANAGEMENT AL PROIECTELOR CU FINANȚARE EXTERNĂ (MEd-UMPFE), ANUNȚĂ SCOATEREA LA CONCURS A DOUA (2) POSTURI CONTRACTUALE DE EXECUTIE.
Evenimente
Sesiunea de lucru și de diseminare a rezultatelor proiectului, Sinaia, februarie 2013De la debutul anului 2013 și până în prezent, activitatea de promovare-informare a obiectivelor, activităților și rezultatelor Proiectului privind Reforma Educației Timpurii a fost susținută prin organizarea și desfășurarea a două acțiuni, astfel: · în perioada 19-22 februarie 2013, a avut loc la Sinaia o sesiune de lucru și de diseminare a rezultatelor proiectului · în perioada 18-21 aprilie 2013, a avut loc la Sinaia un seminar privind procesul de dotare a unităților școlare cu materiale didactice pentru desfășurarea activității claselor pregătitoare din cadrul proiectului. Reforma educaţiei timpurii – prezentată inspectorilor de grădiniţe16 Ianuarie 2007 - 17 Ianuarie 2007, Bucureşti Campanie de informare asupra Proiectului pentru Reforma Educaţiei Timpurii4 Decembrie 2006, Botoşani |